Facebook LinkedIn E-mail

Zircotec™ Thermische Keramische Coating

 

High Performance keramische coating met kleurafwerking

 

Als officieel distributeur van Zircotec™ voor Nederland, België en Duitsland, heeft Classic Car Parts Helden een interessant alternatief, Het gaat om vier High Performance coatings, twee standaard coatings, een aluminium coating en een afwerkcoating. Ook wel Thermal Barrier Coatings genaamd. Deze zijn als volgt te verdelen:

 

High Performance keramische coating met kleurafwerking (14 kleuren)
Dit is een product op keramische basis dat de uitgestraalde temperatuur van het onderdeel met maximaal 33% omlaag kan brengen en plaatsing van schilden en/of tapes overbodig maakt. Ideaal voor auto’s die grote problemen ondervinden met hitte uitstraling, hoog vermogen auto’s, autosport en motorfietsspruitstukken. Niet te vergeten turbo’s down pipes. Voor toepassingen tot 900°C.

 

High Performance keramische coating in wit
Speciaal voor race- en rallygebruik, formule 1. Ook toepasbaar op alle andere auto’s, maximum temperatuurdaling van 33%. Voor toepassingen tot 1400°C.

 

Primary Range™
Primary Black™ is een goedkoper alternatief van de High Performance coating, echter wel met dezelfde kwaliteit. Alleen leverbaar in zwart en voor toepassingen tot 900°C. Op deze coating zit 1 jaar garantie. De temperatuurdaling aan het spruitstuk gemeten is ongeveer 25%. Ideaal voor complete uitlaatsystemen, spruitstukken en turbo’s, downpipes en katalysatoren. Wordt veel gebruikt bij BMW, Ford, Mini, Volkswagen, Honda, Caterham en veel klassieke motorfietsen.

 

Performance Diesel™
Deze nieuwe coating, gebaseerd op een speciale samenstelling van keramisch materiaal, is uitsluitend bedoeld voor zware diesel motoren, zoals trucks, bussen, legervoertuigen en scheepsdiesels. Garantie is 1 jaar. Te gebruiken voor toepassingen tot 1400°C, temperatuurdaling tot 30% (max).

 

Performance aluminium, ideaal voor inlaatspruitstukken
Deze coating is opgebouwd uit 3 lagen met een aluminium afwerklaag en speciaal bedoeld om de warmte buiten te houden. Bedenk dat koudere brandstof een veel beter resultaat levert dan hete brandstof. Vermogenstoename dus. Voor toepassingen tot 600°C.

 

Diamond Black
Dit is een keramische coating voor coating van delen waar het een stuk minder heet wordt en uitermate geschikt voor afwerking. Bijvoorbeeld de uitlaatdempers van een motorfiets, side pipes en auto uitlaatdempers. Alleen leverbaar in zwart, echter door de lichtval zal er een schijn van blauw/grijs te zien zijn, wat erg mooi uitziet, tevens is deze coating extreem hard en slijtvast om steenslag e.d. te weerstaan. Voor toepassingen tot 400°C.

 

Endurance Range™
Deze coating is speciaal ontwikkeld voor motorfietsen met een gladde structuur en is nog beter bestand tegen steenslag. De Endurance Range heeft dezelfde kwaliteiten als de Performance coating, maar is echter alleen leverbaar in de kleuren Endurance Graphite, Endurance Black en Endurance Metallic Black. Alle drie de kleuren hebben een matte finish. De coating is begrensd op 900°C. Temperatuurdaling tot 25%. Andere typen coating kunnen ook voor de motorfiets gebruikt worden.