Facebook LinkedIn E-mail
Home Keramische Coating Algemene informatie

Zircotec™ thermische keramische coatings bieden oplossing voor hitteproblemen bij klassiekers

 

Overmatige warmteontwikkeling kan zeer schadelijk uitpakken bij uw auto, maar klassiekers en oldtimers zijn extra kwetsbaar. Gebruikte materialen en afwerkingsmethodieken uit lang vervlogen tijden bieden meestal maar moeilijk weerstand tegen de vaak zeer hoge temperaturen onder de motorkap. In de autosport gebruikt men tegenwoordig met succes thermische keramische hitteschildcoatings. Deze technologie biedt modern comfort en duurzaamheid alsook bescherming tegen brandstofverdamping, slecht starten en andere zaken die verband houden met de betrouwbaarheid van uw auto. Tegelijkertijd dient de coating de esthetiek. De warmtehuishouding onder de motorkap van auto’s of onder de kuip van motorfietsen, wil nog wel eens voor malheur zorgen, zo weten velen van ons uit eigen ervaring. De brandstoffen van vandaag leveren een veel heter uitlaatgas dan de brandstoffen uit vervlogen tijden. Er bestaat een oplossing in de vorm van gewikkelde isolatie, maar daarmee reduceer je de temperatuur van een heet uitlaatspruitstuk of een gloeiende turbo slechts in beperkte mate. Tijdens het rijden zijn er onder de motorkap niet zo gek veel problemen, maar als er sprake is van weinig of geen rijwind koeling, dan zijn de verschillen tussen tape en keramische coating enorm.

 

Kleuren en Garantie

Terwijl de een het als een bijzaak ziet, hecht de ander er veel waarde aan: De thermische keramische coating biedt ook een verbetering op het cosmetische vlak. Een mooie, egale tint oogt immers een heel stuk strakker dan een maanlandschap van (vlieg)roest. Het programma biedt veertien mogelijkheden qua kleuren waaruit men kan kiezen voor de afwerking. Deze hebben een gesloten structuur. dat maakt het makkelijk om de boel schoon te houden. Enige uitzondering hierop vormt een crème witte High Performance coating, deze heeft een ietwat open structuur en kan daardoor ook een beetje verkleuren en dit is in de racerij niet zo’n probleem. Vanwege deze open structuur kan het ook vuil opnemen. Ben daarom altijd voorzichtig met olie en benzine, vetten enz. Gebruik nooit chemische reinigingsmiddelen, maar een zuivere zeep met een beetje water en een borstel. Dit is een variant die sterk doet denken aan de asbestverf van vroeger. De fabrikant garandeert zijn producten voor een periode van drie jaar (bij gebruik in de race en autosport een jaar). Met uitzondering van de Primary Range™ en de Performance Diesel™ coatings, deze zijn 1 jaar gegarandeerd. (bij gebruik in de autosport zit hier geen garantie op). De garantie dekt uitsluitend en alleen de coating en zal of in zijn geheel worden vervangen, of er zal een reparatie plaatsvinden. Dit door de experts van Zircotec te bepalen. Alle andere gemaakte kosten vallen hier dus niet onder. Wij adviseren in zo’n  geval om eventuele demontage te laten samenvallen met andere werkzaamheden aan het voertuig om eventuele kosten voor u zo laag mogelijk te houden. Zircotec en Classic Car Parts Helden zijn niet aansprakelijk te stellen voor alle gemaakte kosten. Interne tests hebben uitgewezen dat de High Performance coating tot 160.000 kilometer kan blijven zitten. In de fabriek wordt het onderdeel gestraald en een speciale voorbehandeling resulteert in een sterke hechting. Men brengt de isolatielaag met behulp van plasmatechniek smeltend aan, bij een temperatuur van zo’n 10.000°C. Niet iets dat u thuis even in uw schuurtje doet, dus.

 

Prijsopgave

Als ondergrond zijn vele materialen geschikt: gietijzer, staal, RVS, Titanium, brons, aluminium en koper, maar ook carbon, plastic en polyester. De kosten van een behandeling hangen samen met de grootte van het oppervlak. Wie een prijsopgave wil, kan een foto, en de afmetingen van het desbetreffende onderdeel naar Classic Car Parts Helden sturen. Hier dient de component, dat een coating moet krijgen, uiteindelijk ook te worden ingeleverd, waarna men voor een verdere afwikkeling zorgt. Degene die graag vooraf een referentie raadpleegt, mag contact opnemen met Oldtimer Service Eastend in Uithuizen (Koos Tiggelaar, www.Oldtimer-restauratie.nl). Indien u meer informatie over dit toch wel revolutionaire product wilt op vragen stuurt u dan een mailtje naar Classic Car Parts Helden info@classiccarpartshelden.nl of bel 077-3078346 en wij zullen proberen op al uw vragen een antwoord te geven.